184 Spijkenisse

"Terras aan de Maas"

In samenwerking met aannemer VORM Bouw hebben wij, HEK Installaties, toren B van het project 184 Spijkenisse ‘’Terras aan de Maas’’ gerealiseerd. Toren A is reeds opgeleverd. In 2019 is de bouw van toren B gestart en zal in het eerste kwartaal van 2021 definitief worden opgeleverd. Het prachtige gebouw telt 23 verdiepingen met in totaal 184 woningen. Waar in toren A, opgeleverd in 2013, nog commerciële ruimte zit, bestaat toren B volledig uit appartementen. Zowel koop als huur in het sociale, midden- en deels hogere segment.

Johan Kerstens, Montage Inspecteur, werkt mee aan dit project: ‘’Wij als totaalinstallateur maken het proces mee van begin tot eind, van fundering tot realisatie. Toren B is middels tunnelbouw gebouwd. Bij tunnelbouw worden wanden en verdiepingsvloeren in één stort gerealiseerd. Hierdoor is er minimale bouwtijd en kunnen we een strakke planning hanteren, wat tevens een groot voordeel is voor de aannemer.
Wij zorgen ervoor dat we kunnen voldoen aan de benodigde capaciteit. Bij de tunnelbouw van verdieping 6 of 7 hebben we meer elektriciens en loodgieters ingezet en hebben we tijdens de pieken met 20 man aan dit project gewerkt. Wij zorgen ervoor dat we de vraag afstemmen met het aanbod’’. ’We hebben alle appartementen voorzien van een WTW-ventilatiesysteem. Een WTW (Warmte Terug Win) installatie bestaat uit een ventilatie-unit die niet alleen zorgt voor de afvoer van vuile lucht uit de woning, maar ook voor de aanvoer van verse buitenlucht. Het voordeel hiervan is dat de appartementen een gezond en comfortabel binnenklimaat hebben’’.

Voor het goede verloop van het project heeft het team van HEK dagelijks overleg met de betrokkenen, zoals bijvoorbeeld de onderaannemers. Daarnaast heeft HEK regelmatig contactmomenten met de aannemer VORM, voor het bespreken van de planning en voortgang.

Toren A biedt vele voordelen voor de nieuwe bewoners van toren B. Johan: “Op de begane grond van de eerste toren zijn namelijk tal van voorzieningen gevestigd op het gebied van zorg, welzijn en health & beauty”. “Wat dit project kenmerkt is het mooie uitzicht over de Oude Maas, het groene achterland van Spijkenisse of de dynamische haven van Rotterdam. Het was een erg mooi en leuk project en wij zijn blij dat we hierbij betrokken zijn geweest". Sluit Johan af.

In samenwerking met:Er staat altijd een team achter je

WERKEN BIJ HEK

Werken bij HEK betekent:

  • Een goed salaris
  • Goede doorstromingskansen
  • Een hecht en enthousiast team
  • Interne opleidingen
  • Veel verantwoordelijkheid

Passie voor installeren

HEK inschakelen als bouwteampartner?