Opleidingstraject / begeleiding

Beeldmerk SBBLeerlingen die een Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) volgen en in het bezit zijn van een VMBO diploma met installatie- of elektrotechniek, kunnen starten met de niveau 2 opleiding Monteur Werktuigkundige Installaties of Monteur Elektrotechnische Installaties.

Voor basisleerlingen is dit een 2-jarige opleiding waarbij het Regionaal Opleiding Centrum (ROC) het theoriegedeelte verzorgt en Installatie Maatschappij H.Ek B.V., als erkend leerbedrijf, de praktijkopleiding voor zijn rekening neemt.
Kaderleerlingen kunnen starten met een 2-jarige niveau 3 opleiding, maar kunnen er ook voor kiezen eerst de niveau 2 opleiding te doen (meestal binnen 1 jaar af te ronden) en daarna doorstromen naar de niveau 3 opleiding.
Deze leerlingen doen er dan wel iets langer over, maar krijgen zo wel meer praktijkervaring wat hard nodig is in de niveau 3 opleiding.

Als een leerling heeft gekozen voor een ROC opleiding en daarnaast kiest voor Installatie Maatschappij H.Ek B.V. als leerbedrijf, gaat deze 4 dagen per week werken op een bouwproject en 1 dag per week naar school (ROC).
Op het bouwproject zal de leerling werken onder begeleiding van een (leidinggevend) monteur van Installatie Maatschappij H.Ek B.V.
De verrichtingen van de leerling worden door de opleidingscoördinator zowel op het ROC als op de bouwplaats nauwkeurig gevolgd.
1x per 5 / 6 weken komt de leerling naar het leerbedrijf om extra praktijk- en BPV-opdrachten te maken. Hier vindt dan ook een persoonlijk gesprek met de opleidingscoördinator plaats waarin de voortgang van de opleiding wordt besproken. Indien nodig, zal de opleidings-coördinator contact opnemen met de ouders van de leerling om bijzondere aandachtspunten te bespreken.

Leerlingen die een Beroeps Opleidende Leerweg (BOL) volgen, gaan 5 dagen in de week naar school (ROC) maar zullen in bepaalde periodes stage moeten lopen bij een erkend leerbedrijf. Ook dit is mogelijk bij Installatie Maatschappij H.Ek B.V.
Leerlingen met een VMBO gemengd theoretische leerweg, theoretische leerweg of HAVO opleiding kunnen ook bij Installatie Maatschappij H.Ek B.V. terecht. Zij kunnen hier bijv. een opleiding tot tekenaar / werkvoorbereider volgen.

De vele loopbaantrajecten binnen Installatie Maatschappij H.Ek B.V. maken het mogelijk dat leerlingen zich kunnen blijven ontwikkelen.

 

Promotievideo opleidingen H.Ek B.V.
Bekijk hier de video

 

 

 


 

Wederzijdse verwachtingen

Bij Installatie Maatschappij H.Ek B.V. kunnen leerlingen rekenen op:          

  • een goed salaris;
  •  een goede praktijkopleiding;
  • theoretische begeleiding;
  • een studieovereenkomst.

Van onze leerlingen verwachten wij de volgende vaardigheden en gedrag:         

  • motivatie en inzet;
  • in teamverband kunnen werken;
  • aanwezigheid bij theorie- en praktijklessen;
  • afronden van opleiding binnen de gestelde tijd;
  • positieve praktijkontwikkeling.

Mocht u geïnteresseerd zijn en meer informatie wensen te ontvangen over ons opleidings-traject / begeleiding, dan kunt u contact opnemen met onze opleidingscoördinator via email (opleidingen@hekinstallaties.nl)